Президент ОАЕ зустрівся з Путіним: що заявив про війну в Україні

ОАЕ готові допомогти у досягненні миру в Україні

Президент Об'єднаних Арабських Еміратів шейх Мухаммед бен Заїд Аль Нахайян заявив після зустрічі в РФ із російським диктатором Володимиром Путіним, що готовий підтримати зусилля щодо досягнення миру між Росією та Україною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Агентство зазначає, у неділю Путін провів із Мухаммедом неформальну бесіду у його резиденції під Москвою.

"Ми продовжуємо докладати зусиль за посередництвом в обміні полоненими. І я запевняю вас, що ми продовжимо працювати в цьому напрямку. Ми готові докласти будь-яких зусиль для вирішення криз і в інтересах світу, в інтересах обох сторін", - сказав президент ОАЕ.

Мухаммед прибув до Росії напередодні саміту групи країн БРІКС, який має розпочатися 22 жовтня у Казані.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія на саміті БРІКС, який має відбутися у Казані наступного тижня, намагатиметься переконати партнерів у необхідності створення альтернативної платформи для міжнародних платежів. Головна мета створення цієї платформи – стійкість від санкцій Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Reuters".

ЗМІ зазначає, Володимир Путін прагне зробити БРІКС, до якої увійшли Єгипет, Ефіопія, Іран та ОАЕ, а також Бразилія, РФ, Індія, Китай та Південна Африка, потужною противагою Заходу у світовій політиці та торгівлі. Саміт, який пройде 22-24 жовтня в Казані, Москва подає як доказ того, що зусилля Заходу щодо ізоляції Росії провалилися. Москва хоче, щоб інші країни разом із нею перебудували світову фінансову систему і покінчили з пануванням долара США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ще одна перемога Путіна: хто вирішив підіграти диктатору.