Президент Латвії назвав три чинники, які змусять Путіна припинити війну

Едгарс Рінкевич вважає, що поки Захід повністю не згуртувався навколо України, говорити про швидку перемогу Києва дуже складно

Росія замислиться про припинення війни у разі повної підтримки України, нарощування виробництва зброї на Заході та успіхів ЗСУ на полі бою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Helsingin Sanomat" зробив президент Латвії Едгарс Рінкевич.

Латвійський лідер зазначив, що події в Україні не можуть розгортатися "як у голлівудському фільмі з двома годинами подій та розв'язкою через 20 хвилин".

На його думку, російські стратеги продовжують війну в надії на те, що Захід втомиться, у зв'язку з чим "треба продовжувати підтримувати Україну всім, чим можемо, а також подбати про власну обороноздатність".

Зокрема, Рінкевич назвав три чинники, які змусять Москву замислитись про припинення війни.

Перший чинник – усвідомлення того, що Захід готовий підтримувати Україну, незалежно від повороту подій. Путін розуміє, що не зможе протистояти економічному потенціалу США, Європи та Канади. Другий чинник – рішучість Заходу збільшити оборонний промисловий потенціал та виробництво снарядів, ракет, безпілотників та танків, яких потребує Україна, а також поповнюючи власні запаси. Третій чинник – прогрес України на полі бою, який продемонструє Росії, що всі її мрії про окупацію є марними.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна увійшла в осінь, яка в дипломатичному плані обіцяє бути дуже непростою, про що попереджав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Йдеться зокрема про спроби посадити Україну за стіл переговорів із Росією без деокупації наших територій, фактично – "заморозити війну". Як приклад недоговороспроможності Путіна глава українського МЗС навів приклад ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Той вважав, що після заколоту 23-24 червня "домовився" з Путіним. А в результаті його було підірвано 23 серпня разом з іншою верхівкою вагнерівців у літаку. Як нам відбитися від хвилі псевдомиротворців, яка з початком політичного сезону може набрати сили? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.