Президент Естонії звернувся з новим закликом до союзників: хід війни в Україні може змінитися

Алар Каріс закликав Захід знести стіну обмежень навколо України

Жорсткі обмеження, які західні країни наклав на себе у підтримці українського народу, лише відображають його страх, слабкість та нерішучість – все це підживлює агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в колонці для Politico зробив президент Естонії Алар Каріс.

Естонський лідер згадав про час надій після падіння Берлінської стіни та здобуття незалежності рядом східноєвропейських країн.

"Але наші надії на тривалий світ і наша віра в неможливість війни в Європі зазнали краху. Зараз здається, що пекло спорожніло, а дияволи вийшли на волю, як і злі тіні XX століття - упирі, що втілюють тугу за сталінськими таємними пактами, сферами впливу і грубої сили замість міжнародного права – виринули на поверхню", – зазначив Каріс.

На його думку, у цей складний час Захід сам намалював для себе лінії, які лише загострюють проблему.

"У цій геополітичній кризі - найбільшій за останні десятиліття - ми повинні тримати голову високо піднятою і бути далекоглядними. Війна Росії проти України - чорно-біла: Росія - агресор, Україна - жертва", - наголосив президент Естонії.

Президент зазначив, що Захід сам створив уявну лінію, перехід за яку нібито має означати ескалацію. Але насправді, вважає Алар Каріс, це неправда та страх Заходу невиправданий. Обмеження, які самі собі встановили західні лідери, неодноразово дискредитувалися. Вони лише відбивають страх, слабкість і нерішучість західних політиків.

Він підкреслив, що обмеження є несправедливими, аморальними та шкідливими.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Зеленського пояснили, чому реалізувати план перемоги без ударів углиб РФ буде нереально.