Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем'єр Словенії хоче й надалі дискутувати про необхідність бити ракетами по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Словенії хоче й надалі дискутувати про необхідність бити ракетами по Росії

Роберт Голоб застеріг від прийняття поспішних рішень про удари в глиб Росії

сьогодні, 15:12
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб застеріг від поспішних рішень щодо застосування західної зброї дальньої дії територією Росії. Політик зазначив, що закривати дискусію з цього питання передчасно. Є ще низка питань, на які потрібно знайти правильні відповіді. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Tagesschau".

Прем'єр Словенії хоче й надалі дискутувати про необхідність бити ракетами по Росії

Прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб. Фото: із відкритих джерел

"Говорити заздалегідь, що є якісь питання, які не обговорюються, зазвичай не найкраща тактика. Це складне питання, але я думаю, що на даному етапі потрібно обговорити всі варіанти, а потім вибрати той, який найкраще підходить для поточної ситуації", — заявив прем'єр.

Досі це питання гальмували, зокрема, Німеччина та США.

Читайте також на порталі "Коментарі" – візит президента України Володимира Зеленського до США завершиться не дуже оптимістичною нотою. Адже український лідер не отримає дозволу на використання західних ракет для ударів по Росії. У Зеленського вже відбулася пряма розмова з головою Білого дому Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс, під час якої він просив зняти обмеження на постачання Storm Shadow та ATACMS, але змін у позиції США не було. Вашингтон відповів Києву категоричною відмовою. Про це пише The Times.

Західні країни досі дозволяли Києву використовувати ці ракети лише для завдання ударів по російських військ у прикордонних районах. Зеленський також мав оприлюднити свій план перемоги у війні, яка триває вже два з половиною роки.

Однак жодних змін у позиції Вашингтона щодо використання ракет далекого радіусу дії оголошено не було, і це сталося менш ніж через добу після того, як російський диктатор Володимир Путін попередив, що великомасштабна повітряна атака на Росію з боку України, що підтримується Заходом, може викликати ядерну відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини