Представник ГУР Юсов назвав головну причину пожежі на російському заводі, де будували МіГи

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив, що головною причиною пожежі на російському заводі із виготовлення МіГів є російська агресія проти України, передає портал «Коментарі»

Як підкреслив Андрій Юсов, на даний момент працівники розвідки збирають та уточнюють інформацію із приводу пожежі, яка сталася в Москві на заводі, де будують МіГи.

"Завод і ці приміщення, вочевидь, залучені і мають безпосереднє відношення до постачання компонентів до військово-космічних сил держави-агресора",
- сказав Юсов.

Окрім того, представник ГУР Міноборони додав, що насправді важко сказати, що саме могло спричинити пожежу на заводі в Росії.

"Можна сказати, що тут уже на території Росії часто важко відрізнити, що стало наслідком деградації ВПК, адміністрування, в цілому інфраструктури, що стало наслідком порушення правил пожежної безпеки, а що стало наслідком відчайдушної боротьби або місцевих сил спротиву, або друзів України, які, звичайно, працюють і у глибокому тилу",
- зазначив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, шо у Москві на авіабудівному заводі МіГ на Ленінградському проспекті сталася пожежа. Горіли другий і третій поверхи будівлі. За даними росЗМІ, найімовірніше, пожежа виникла в цеху, що займається реконструкцією, який прибудований до діючого корпусу заводу. Наразі причина пожежі поки залишається невідомою. При цьому відомо, що завод, на якому сталася пожежа, виготовляє бойові літаки сімейства МіГ-29 та винищувачі МіГ-35 для Міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що український безпілотник атакував завод у Пітері . Росіяни намагалися його збити найпотужнішою системою ППО, але дрон все ж таки впав на території НПЗ. За інформацією джерел, росіяни намагалися збити український дрон, застосувавши комплекс С-400, який є найпотужнішою системою ППО, яка є в арсеналі ворога. Тим не менш, безпілотник все ж таки впав на території заводу.