Правила мобілізації деяких категорій українців змінилися: у ЗСУ озвучили нюанси

Як пояснюють у ЗСУ, рішення були прийняті, в тому числі, з метою зниження суспільної напруги, оформлені в установленому порядку та доведені до певних військових частин

Командування Сухопутних військ ЗСУ уточнило правила мобілізації деяких категорій українців. Рішення було доведено до військових частин. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Сухопутних військ.

"З метою врахування потреб та завдань з комплектування особовим складом підрозділів Сил оборони та відповідно до норм чинного законодавства, Командуванням Сухопутних військ уточнено деякі питання щодо призову за мобілізацією військовозобов'язаних громадян окремих категорій", - йдеться у повідомленні.

У ЗСУ пояснили, рішення було ухвалено, зокрема, щоб знизити суспільну напругу. Ці рішення було оформлено в установленому порядку та доведено до певних військових частин для службового користування. Це означає, що деталі змін публічно не розголошуватимуться.

"Однак органи військового управління обмежені у коментуванні питань, спрямованих на виконання поставлених завдань та відомостей службового характеру. Ці заходи вживаються не просто так, адже вільний доступ до питань комплектування підрозділів розширює можливості противника щодо оцінки наших ресурсів та планів", - додають у Сухопутних військах. .

При цьому у ВСУ наголошують, що кожен громадянин від 18 до 60 років може добровільно приєднатися до війська.

Читайте також на порталі "Коментарі" - військовий Ілля Кротенко розкритикував заяву нардепа, члена оборонного комітету від патріотичної політичної сили, який зазначив, що ВР не може визначити терміни служби, бо не має кого замінити військових на фронті.

"Пан депутат відверто бреше. Ми ж не сліпі і вже не 2022 рік, коли ми могли не бачити рідних і нічого крім прифронтових міст-примар по 8-12 місяців. Є відпустки та звільнення, є можливість бувати в Києві та інших великих містах. І знаєте, що я там бачу? Бачу чоловіків офіціантів, барменів, швейцарів, фітнес-тренерів та інших. готель чи ресторан критично важливо? Чи може офіціант чи фітнес-тренер критично важливою роботою?”, – питає військовий.