Позиція Путіна не передбачає проведення переговорів про мир: коли вона зміниться

Зараз провести переговори про мир з РФ неможливо із кількох причин

Наразі відсутні умови для перемовин між Україною та країною-агресором Росією. Обговорення перспектив таких перемовин, яке триває вже кілька місяців, зайшло в глухий кут, заявив політолог Олександр Морозов в інтерв'ю Главреду.

"На мій погляд, навпаки, зараз ми бачимо ситуацію, коли обговорення перспектив якихось, навіть попередніх перемовин, яке триває вже три-чотири місяці, зайшло в глухий кут. Спроби промацати ґрунт показали, що їхнє проведення неможливе. Усі сторони, які могли б виступити як посередники, заявили, що умов для перемовин немає. Про це свідчать результати місії Орбана і заява МЗС Китаю за підсумками візиту Кулеби", – сказав Морозов.

Експерт зазначив, що наразі всі продовжуватимуть активно говорити про підтримку мирних перемовин. Проте, за словами політолога, очевидно, що можливостей для їх проведення немає.

Більше того, на його думку, до кінця року перемовин не буде. Політолог припустив, що, можливо, коли буде нова адміністрація США, з'являться кроки в цьому напрямку. Однак, за словами Морозова, це станеться не раніше березня-травня 2025 року. При цьому експерт підкреслив, що кремлівський диктатор Володимир Путін зараз займає позицію, яка не передбачає перемовин.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що переговори між Росією та Україною найближчим часом навряд чи відбудуться, а поширення інформації про можливі переговори пов’язане з виборчою кампанією в США та можливими наслідками її результатів. Україна в цій ситуації змушена утримувати лідерство у питаннях дипломатії та врегулювання російсько-української війни.