Повторний прорив на Київ: у Британії озвучили насторожуючий прогноз у війні

Полковник британської армії у відставці військовий експерт Глен Грант вважає, що росіяни можуть вичікувати час, щоб влаштувати новий масований штурм

Наївно стверджувати, що ось-ось російський наступ ослабне, і ворог зупиниться. Насправді Росія готується до нових атак, використовуючи резерви та бронетехніку, щоб зробити прорив та швидко просунутися до столиці. Метою Росії є прорив у Київ, використовуючи свою бронетехніку. Російський диктатор Путін не відмовився від цієї ідеї і вичікує слушний момент. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю програмі "Студія Захід" зробив полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант.

"Від Росії завжди можна очікувати чергового штурму, тому що в них усе ще є резерви, і те, що вони утримують свою бронетехніку, свідчить про їхні сподівання на прорив, щоб потім швидко проїхатися на цій техніці до Києва. Ось якою є їхня мета, і саме тому вони вичікують момент, коли можна буде вивести свою бронетехніку вперед і коли її вже не зупинити", - розповів Грант.

Полковник британської армії у відставці вважає, що основне завдання полягає в тому, щоб запобігти прориву ворога і не дати йому можливості швидко просунутися через наші позиції на бронетехніці. Росія намагатиметься атакувати там, де, на їхню думку, наші сили менш підготовлені. Сподіваємося, що Білорусь уже не братиме участі у війні на боці Росії. Білоруси, мабуть, розуміють, що їм вигідніше бути на боці Заходу, а не в Росії, і хоча мали шанси підтримати Росію, вони цього не зробили. Тому малоймовірно, що вони нападуть через білоруський кордон, хоч можуть знайти інші напрями атак.

"Розумієте, тут задіяна російська доктрина, а це означає, що вони продовжуватимуть тиск на сході, зокрема на Покровському напрямку, шукаючи, куди б ще відтягнути наші резерви. Противник знає, що більшість наших резервів на півночі, і він шукатиме інших , атакуючи десь, чи то в Запорізькій, чи то в іншій області повернути", - сказав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олександр Сирський розповів, що сталося під Покровськом завдяки Курській операції.