Повний провал оборони: ЗСУ втратили оборонний рубіж, який міг стримувати ворога місяцями

Військове командування допустило Торецький прорив, потрібно знайти та покарати винних

На фронті спостерігається повний провал оборони, про це заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко. При цьому він наголосив, що у цьому немає вини звичайних військових, які там тримають позиції до останнього.

"Проблема у тих, хто за цих хлопців вирішує. Просрате Очеретено, яке могло тримати оборону кілька місяців, а було втрачено за кілька днів. Просрані рубежі оборони на сході від Торецька, які могли тримати оборону кілька місяців, а були просраті за кілька днів. Тепер просерається рубіж Гродівка – Новогродівка", - заявив Коваленко.

Він підкреслив, що насправді там був ідеальний рубіж для гальмування та зупинки ворога завдяки рельєфно-ландшафтним особливостям природного типу та штучного.

"Але ні. У той час як у Бахмуті окупанти просувалися на тиждень вулицею, у Часовому Ярі вони взагалі зависли в районі каналу, на Торецько-Покровському напрямок доба – це не вулиця, а квартали", - заявив Коваленко.

Експерт цікавиться, хто відповість за Очеретино та Торецький прорив, за те, що зараз відбувається на рубежах, які мають гальмувати, а не пришвидшувати ворога.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Очеретино могло тримати оборону не один місяць, проте його не втримали . Крім того, військовий оглядач Коваленко підкреслив, що з огляду на локацію Очеретино, військові могли б там тримати оборону максимально довго, точно кілька місяців поспіль. Однак, як додає Коваленко, відбулася низка подій, які потребують ретельного розслідування. Адже, додає експерт, Сили оборони не мали втратити Очеретино так швидко.