Politico назвало справжню причину: чому Залужний був проти Курської операції і називав її авантюрою

Володимир Зеленський же, навпаки, активно просував ідею наступу на РФ

Останнім часом багато уваги приділяється операції ЗСУ на Курщині. Проте, все частіше в ЗМІ пробиваються матеріали про те, що далеко не всі у верхніх щаблях командування ЗСУ підтримали таку ідею. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico", з посиланням на двох високопоставлених українських військових чиновників, які згодилися дати інтерв’ю на умовах анонімності.

Видання зазначає, що саме президент України Володимир Зеленський був серед тих, хто підгримував ідею наступу на РФ. Він уперше порушив питання про наступ у РФ на початку року і наполягав на ньому.

Серед тих, хто виступив проти, видання наводить колишнього командувача ЗСУ Валерія Залужного. Повідомляється, що його заперечення проти Курської операції полягало у відсутності "другого кроку" після прориву російського кордону. За словами одного з чиновників, Валерій Залужний не отримав чіткої відповіді від Володимира Зеленського з цього приводу і вважав операцію авантюрою.

Журналісти звертають увагу, що Валерій Залужний був не один, хто виступав категорично проти Курської операції. Свою незгоду з даним планом висловлював звільнений у липні командир 80-ї десантно-штурмової бригади Еміль Ішкулов.

Джерела ЗМІ заявили, що "Ішкулов заперечував проти операції в Курській області, побоюючись, що його бригада зрештою може виявитися надто вразливою на території Росії, і що кількість втрат може різко зрости".

Видання зауважує, що питання Залужного про "другий крок" після прориву кордону РФ нині як ніколи є актуальним. Адже досі незрозуміло, як довго українці зможуть протриматися в Курській області і що буде потім. Зокрема, як західні, так і українські скептики вже відкрито висловлюють побоювання, що підрозділи ЗСУ можуть опинитися всередині і постраждати від деморалізуючого відступу, який неминуче наближається.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Путіна все за планом, ЗСУ йдуть уперед: у Курській області знову оголосили обов'язкову евакуацію.