Поки тиснуть на Харківщину: став відомий ще один напрямок, де спробував прорватися ворог

Минулої доби було 19 штурмів тільки на Старомайорське і на Роботине

Російські окупаційні війська посилили тиск на Оріхівський напрямок, зокрема стали наполегливіше штурмувати населені пункти Старомайорське та Роботине. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

"Сьогодні на Херсонщині знову були обстріли КАБами, проте не сталося минулої доби штурмів на Кринки, і це може бути пов'язано з посиленням тиску на Оріхівському напрямку - там учора було 19 штурмів тільки на Старомайорському та на Роботино", - зазначив військовий.

За інформацією спікера, українські військові не дають ворогові прорвати лінію оборони, завдають йому втрат. Загалом, зазначив представник, ситуація залишається складною, але контрольованою.

Російські окупанти також не можуть закріпитися на острові Нестрига у дельті Дніпра, над яким останні дні квітня Сили оборони встановили контроль.

Читайте також на порталі "Коментарі" - росіяни продовжують просуватися вперед на Харківському напрямку, окупуючи нові села та наближаючись до міста Вовчанська. На Заході військові експерти, деякі політики та аналітики все частіше стали визнавати, що припустилися величезної помилки, затягуючи з наданням допомоги Україні через побоювання, що це викличе нову ескалацію з боку Росії. Путін і так постійно "ескалює", у тому числі змітаючи ракетами та дронами українські міста та інфраструктуру. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається, на 810-й день широкомасштабної агресії, на фронтах російсько-української війни.