Подоляк заявив, що Угорщина кардинально змінить свою проросійську позицію

Угорщина змінить свою проросійську позицію на 180 градусів

У разі перемог України країна-соратниця Кремля кардинального змінить свою позицію і тоді підтримає вступ України до НАТО. Таку заяву зробив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк під час його виступу в ефірі національного телемарафону.

"Щойно наші перемоги диктуватимуть ультиматуми Росії на переговорах, Угорщина змінить свою проросійську позицію і підтримає наш вступ до НАТО", - сказав Подоляк.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, навіщо Кремль поспіхом анексує 4 українські області. Росія у прискореному темпі запустила процес анексії нових територій України. Політолог, експерт аналітичного порталу "Слово і Справа" Валентин Гладких вважає, що саме успіхи ЗСУ, які проводять ефективні контрнаступальні дії, підштовхнули Путіна до оголошення в РФ мобілізації (що свідчить про визнання Кремлем провалу так званої СВО) та "псевдореферендумів" зі спробами подальшої анексії. Втім, продовжує він, такі кроки РФ є абсолютно безглуздою затією, яка нічого не змінює. Адже всі ці території залишаються у тому самому статусі після цього дійства, як і до нього. А саме – тимчасово окуповані території України. Головне, на думку експерта, позиція України, яку чітко висловив президент Зеленський, повністю збігається з позицією цивілізованого світу – всі ці землі є тимчасово окупованими територіями – і наша країна має повне право звільняти їх від російських загарбників, використовуючи всі наявні інструменти. Потенційно росіяни можуть спробувати провести там примусову мобілізацію на зразок тотальної могилізації у так званих "ЛДНР". І/або використовувати як підставу для захисту своєї "суверенної території".