Подібне було лише першого дня повномасштабної війни: що влаштувала Україні РФ

Росія завдала по Україні наймасштабнішої комбінованої атаки, щось подібне було в перший день повномасштабного вторгнення

ЗСУ відбили наймасштабнішу комбіновану атаку на Україну, про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, під час атаки 26 серпня було задіяно рекордну кількість дронів-камікадзе Shahed-136. Також, зазначив експерт, можна говорити про рекордну кількість повітряних цілей, які одночасно перебували у повітряному просторі України.

"Думаю, я не помилюся, якщо скажу, що важчою за сьогоднішнє випробування була лише ніч 24 лютого 2022 року. Але ЗСУ витримали це випробування на межі своїх можливостей, як хірурги, які провели важку операцію", - наголосив Коваленко.

Експерт наголосив, що наліт розпочався близько першої години ночі, останній повітряний об'єкт був збитий після 15:00.

"Наліт тривав понад 15 годин! У нальоті брали участь 236 повітряних цілей, 201 з яких було знищено", - повідомив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський відреагував на масований ракетно-дроновий удар, який Росія 26 серпня завдала по Україні. Зокрема, він повідомив, що РФ випустила Україною понад сотню ракет різних типів і близько сотні "шахедів". За його словами, удар був націлений на критичну громадянську інфраструктуру. Як повідомив Зеленський, внаслідок удару є загиблі. Крім того, за його словами, через російську атаку багато пошкоджень в енергетиці. Однак, додав президент, всюди, де є відключення електрики, вже продовжуються відновлювальні роботи. При цьому Зеленський, не підбираючи слів, висловив свою думку про кремлівського диктатора Володимира Путіна і назвав його "хворою істотою".