Підтримка з боку США може знову ослабнути: у Пентагоні зробили заяву, що насторожує

На думку Остіна, законопроект про тимчасовий бюджет США матиме руйнівні наслідки для Пентагону

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що ухвалення шестимісячного тимчасового законопроекту про витрати матиме широкомасштабні та руйнівні наслідки для Міністерства оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Остін написав у листі до головних членів Конгресу, пише "Associated Press".

Глава Пентагону зазначив, ухвалення постійної резолюції, яка обмежує витрати на рівні 2024 року, замість того, щоб підтримати заходи щодо запропонованого бюджету на 2025 рік, завдасть збитків тисячам оборонних програм і зашкодить рекрутингу в армію, яка тільки починає набирати обертів після пандемії COVID-19 .

"Прохання до міністерства конкурувати з (Китаєм), не кажучи вже про врегулювання конфліктів у Європі та на Близькому Сході, перебуваючи в умовах тривалої кризи, пов'язує нам руки за спиною, очікуючи, що ми будемо гнучкими та прискоримо прогрес", - зазначив Остін у листі до лідерів комітетів з питань асигнувань Палати представників та Сенату.

Автори матеріалу зазначили, що речник Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон запланував на цей тиждень голосування щодо законопроекту, який продовжить фінансувати федеральний уряд ще на шість місяців. Конгрес має ухвалити рішення щодо тимчасового законопроекту про витрати до кінця бюджетного року. Якщо говорити конкретніше, термін закінчується до 30 вересня, щоб уникнути закриття уряду за кілька тижнів до того, як американці підуть на вибори і оберуть наступного президента.

Водночас Остін заявив, що тимчасовий захід скоротить витрати на оборону більш ніж на 6 млрд. доларів у порівнянні з пропозицією витрат на 2025 рік. Також таке рішення призведе до відсутності коштів, яких потребують нові ключові пріоритети.

Читайте на порталі "Коментарі" - війна в Україні: яка країна знову прийде на допомогу Україні зі снарядами.