Підраховані втрати України та Росії на Покровському напрямку: різниця у п’ять разів

Аналітик розвідки на основі відкритих джерел підрахував втрати військової техніки України та Росії Покровському районі.

Канадський OSINT-аналітик Naalsio займається підрахунком втрат військової техніки на війні в Україні. За його даними, Росія у Покровському районі втратила у п’ять разів більше військової техніки, ніж Україна.

Згідно з підрахунками Naalsio, станом на 4 жовтня Україна втратила у Покровському районі 369 одиниць військової техніки, зокрема 199 бронемашин та 92 танки. З них 262 одиниць військової техніки було знищено, 45 - покинуто, а 38 – захоплено російськими силами.

Російська армія на Покровському напрямку втратила 1830 одиниць військової техніки. У цьому районі росіяни втратили найбільше бронемашин - 1046 та танків - 539. Також було знищено один гелікоптер та літак. Більшість військової техніки армії РФ знищено – 1458 одиниць, ще 310 - покинуто.

Загальний рахунок втрат у Покровському районі становить 1830 одиниць військової техніки армії Росії проти 369 в ЗСУ. Таким чином, Росія втрачає майже у п’ять разів більше військової техніки на цьому напрямку. По знищеній техніці: 1458:262 на користь українських військ.

Зазначимо, що ці дані базуються на відкритих джерелах і можуть бути неповними, адже реальні втрати обох сторін можуть бути вищими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підраховані втрати України та Росії за два місяці боїв у Курські області. Як вказують дані, Росія має перевагу у знищенній військовій техніці на цьому напрямку фронту.

Також "Коментарі" писали про українську тактику "повільного відступу" та втрати населених пунктів, щоб перемогти Росію. Як вказує військовий аналітик, на війні в Україні переможе не той, хто захопить більше міст, а той, хто зазнає менших втрат.