Петиція про зменшення мобілізаційного віку зібрала необхідну кількість підписів: її розгляне президент

До президента на розгляд потрапила петиція про зменшення мобілізаційного віку з 60 років до 50 років.

5 липня на ресурсі інтернет-представництва президента України з'явилась електронна петиція з закликом зменшити верхню межу мобілізаційного віку для чоловіків з 60 років до 50 років. 1 вересня петиція набрала необхідну кількість голосів.

Автор петиції Андрій Азаров зареєстрував своє звернення до президента Україн Володимира Зеленського з закликом зменшити мобілізаційний вік чоловіків з 60 до 50 років. Метою звернення Азаров вказує "поліпшення економічного стану в країні".

1 вересня петиція подолала бар’єр у 25 тис. підписів та має бути розглянута президентом України. Зазначимо, що розгляд петиції, не означає, що висунуті у ній пропозиції будуть одразу прийняті.

Наразі під мобілізацію в Україні підпадають чоловіки придатні за станом здоров’я віком від 25 до 60 років. Крім того, у деяких випадках чоловіків можуть мобілізувати навіть до 25 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща готова повернути військовозобов’язаних чоловіків в Україну. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що у Польщі почав працювати новий рекрутинговий проєкт за допомогою якого військовозобов’язані українці зможуть добровільно повернутись в Україну. За словами представника Зеленського, чоловіків повертатимуть лише добровільно, щоб не порушити законодавство країни. Подоляк вказує, що це буде одна з можливостей легалізуватись, якщо військовозобов'язаний незаконно покинув територію України.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який заявив про спосіб наповнення бюджету України за принципом "Воюй або працюй".