Головна Новини Суспільство Війна з Росією Переплюнили ЄС. Стало відомо, скільки КНДР поставила снарядів Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Переплюнили ЄС. Стало відомо, скільки КНДР поставила снарядів Росії

Північна Корея відправила Росії вже 1,5 млн боєприпасів, проте поставила вона снаряди 1970–1980-х років виробництва. Повідомив в коментарі Інтерфаксу представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає портал «Коментарі»

23 лютого 2024, 20:01
Поділіться публікацією:

За словами Скібіцького, "плюсом" для України є те, що ракети із КНДР дуже давні, половина з них не спрацьовує. При цьому решту ракет треба перевіряти перед застосуванням або навіть допрацьовувати їх.

Переплюнили ЄС. Стало відомо, скільки КНДР поставила снарядів Росії

Вадим Скібіцький

При цьому, за словами Скібіцького, Північній Кореї вигідно поставляти Росії снаряди, адже вона позбавляється старого мотлоху, а взамін просить нові технології для нарощення виробництва боєприпасів. У розвідці кажуть, що КНДР також хоче отримати ракетні технології та технології для виготовлення підводних човнів, для того, щоб розвивати свій оборонно-промисловий комплекс.

Окрім того, Скібіцький додав, що Росія використовує у війні з Україною північнокорейські балістичні ракети.

"Дуже складно виявити, що саме запускають: КН-23 чи це "іскандер", але, тим не менш, характеристики балістичні. Єдине, що ми чітко знаємо, що за розмірами ракети різні. І по-друге, корейська ракета новіша в розробці, тому що, найімовірніше, за основу було взято російську розробку "Іскандер",
— підкреслив він.

Окрім того, за інформацією розвідника, країна-агресор пообіцяли надати додаткові технології, щоб Північна Корея удосконалювала озброєння.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ склалася критична ситуація із боєприпасами. Зокрема, у оборонців на Купянському напрямку залишилося снарядів лише на 15 хвилин бою. Військові кажуть, якщо у них закінчяться снаряди, то вони будуть відстрілювати від окупантів автоматами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський розчарований подіями у США. За його словами, допомога від Сполучених Штатів має вирішальне значення у боротьбі України з російським загарбником. За його словами, він розчарований тими процесами, що відбуваються у Вашингтоні, зокрема, бюрократією та браком зброї. При цьому Зеленський додав, що Україна зараз треба вижити, і знайти паралельні кроки, які допоможуть у цьому. В той же час очільник держави додав, що без допомоги країна і далі втрачатиме своїх захисників на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини