Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Перемололи у промислових масштабах»: ЗСУ розгромили елітні бригади РФ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Перемололи у промислових масштабах»: ЗСУ розгромили елітні бригади РФ на Донбасі

Ворога спалювали на місці, тому наступ на Донбас рухався не так швидко

7 червня 2022, 14:05
Поділіться публікацією:

Найбільші втрати у окупантів були на Донбасі у перші тижні повномасштабного вторгнення. Українські захисники практично повністю знищили там дві елітні бригади загарбників. Як передає видання "Коментарі", про це пише "24 канал" з посиланням на джерела в українській розвідці.

«Перемололи у промислових масштабах»: ЗСУ розгромили елітні бригади РФ на Донбасі

Російський танк. Фото: з відкритих джерел

Розрахунок Кремля був такий, що на Донбасі оперативно вдасться прорвати оборону ЗСУ та окупувати повністю Донецьку та Луганську області, але так не сталося. Вже в перші дні масового наступу українські воїни "перемелювали ворогів у промислових масштабах". Втрати ворога виглядає ще більш принизливим через те, що вони не рухалися величезними колонками, вони не мали проблеми з постачанням, до того ж у Росії з перших днів війни серйозна вогнева підтримка артилерії та авіації. Вони просто зносять все на своєму шляху, допомагаючи піхоті йти на штурм. Але за цілий місяць бойових дій у Росії на Донбасі була лише одна тактична перемога – це взяття під контроль Волновахи, яку росіяни стерли з землі, залишивши лише випалену територію. На інших напрямах росіяни зазнали величезних втрат.

За інформацією джерела видання, протягом перших тижнів війни було знищено разом з технікою повноцінну БТГ зі складу 20-ї окремої гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської Червонопрапорної ордена Суворова бригади з Волгограда. Із 900 людей живими залишилися лише 60.

Саме на тлі катастрофічних втрат саме на Донбасі вперше зафіксували масові відмови йти у бій. Окупанти з 38 гвардійської мотострілецької Вітебської ордена Леніна Червонопрапорної ордена Суворова бригади вимагали повернення до РФ вже після кількох бойових зіткнень із ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через морську блокаду голод дедалі ближче: експерти розповіли, як покінчити з російським шантажем і вирішити проблему.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини