Папа Римський готовий відвідати Україну, але має умову щодо РФ

Папа Римський готовий відвідати Україну за умови поїздки до Москви

Папа Римський Франциск готовий відвідати Україну в тому випадку, якщо цю поїздку буде поєднано з відвідуванням Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це посол України при Святому Престолі Андрій Юраш сказав в інтерв'ю для "Радіо свобода".

Юраш зазначив, що українська сторона постійно нагадує про запрошення Франциска відвідати Україну.

"І буквально днями на офіційних і неофіційних зустрічах ми про це говорили. "І повторив це запрошення у травні минулого року. Потім так само були запрошення: від прем'єра та всіх інших офіційних осіб. Тато чудово це знає", - повідомив посол.

Водночас Юраш розповів про бачення тата щодо здійснення візиту. Папа має своє бачення, він хоче, і це він офіційно говорить про те, що його можливий, потенційний візит до Києва, від якого він не відмовляється, який він хоче реалізувати, він обов'язково пов'язує з візитом до Москви.

"Очевидно ми розуміємо нереалістичність саме цієї позиції. Москва не хоче бачити. Вона не посилає таких самих меседжів кооперації та співпраці з Ватиканом. І навіть формального запрошення", - наголосив Юраш.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нова хвиля розмов про необхідність переговорів між Києвом та Москвою буквально накрила останнім часом інформаційний простір. Відповідні рухи робить Китай. Чи не відстає Туреччина. Наробило галасу заяви Папи Римського – Франциска, який почав схиляти Україну до капітуляції. Дивні сигнали через угорського прем'єра Орбана передає екс-президент США Трамп, який мріє повернутися до Білого дому. Україна досить жорстко відповідає на заклики "здатися і домовитися", а частина європейських лідерів заявляють про готовність допомагати нам будь-що-будь. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" миротворчі потуги окремих діячів, що посилилися, а також – до чого вони можуть привести.