Оточення росіян у Курській області: ворог відчайдушно намагається вирватися з лещат ЗСУ

Зараз росіяни намагаються контратакувати на західних флангах тієї території, де перебувають ЗСУ

Співзасновник і аналітик платформи DeepState Роман Погорілий розповів, що в одній з ділянок Курської області російські війська опинилися в оточенні. Проте робити висновки про розвиток подій наразі ще рано.

За словами Погорілого, Збройні Сили України продовжують активні бойові дії на території Курської області. Росіяни намагаються контратакувати на західних флангах, де знаходяться українські військові. На окремих ділянках ворог зміг повернути під свій контроль деякі населені пункти, але ситуація залишається динамічною, і територія переходить з рук в руки.

"Росіяни перебувають в оточенні. Вони там десь намагаються певними шляхами пробиватися, щоб надавати підкріплення. Наші військові з ними ведуть бої. Тобто картина там дуже цікава. Але знову ж таки якісь висновки робити важко і зарано", - зазначив аналітик.

Аналітик зазначив, що останні оновлення показали появу "дуже цікавої сірої зони" в оточенні в районі Курської області. Він підкреслив, що російські війська перебувають в оточенні і намагаються пробиватися різними шляхами, щоб забезпечити підкріплення. Українські військові ведуть з ними активні бої, але ситуація залишається невизначеною, і робити висновки поки що передчасно.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ перекинула на Курщину майже 40 тисяч солдатів. Незважаючи на складну ситуацію, що виникла через операцію Збройних сил України в Курській області, президент Росії Володимир Путін поки не вивів найбільш підготовлені штурмові сили з Донецької області. Однак, за повідомленнями Financial Times, це може стати необхідним кроком, якщо Росія прагне досягти успіху.