Останні дні Кримського мосту: гордість Путіна може піти під воду

Кримський міст потребує екстреного ремонту.

Українські партизани з групи "Атеш" заявили, що Кримський міст потребує термінового ремонту. На їхню думку, деякі його конструктивні елементи перебувають у поганому стані та руйнуються, попри те, що для Росії це важливий стратегічний об'єкт через логістику війни.

Представники партизанського руху українців та кримських татар "Атеш" провели розвідку Керченського мосту, який також називають Кримським мостом.

"Керченський міст доживає свої дні. Агент "Атеш" розвідав Кримський міст, і повідомив, що він потребує екстреного ремонту. Внаслідок отриманих пошкоджень відбувається деградація конструкційних елементів моста, що призводить до обсипання його окремих частин", - повідомили українські партизани.

Руйнування Кримського мосту. Фото "Атеш"

Кримський міст є важливою спорудою з погляду російської логістики, адже він сполучає окупований Кримський півострів із Таманським у РФ. Це також символ панування Росії над Кримом.


Руйнування Кримського мосту. Фото "Атеш"

Після вибуху у 2022 році міст відбудували, але досі об’єкт потерпає від атак української армії. Це змушує росіян захищати міст, зокрема створення плавучих барж або сіток, призначених для стримування підводних човнів і безпілотних надводних апаратів, а також використання засобів ППО.

"Ставлення до його стану стає дедалі зневажливим, ніхто не приділяє йому належної уваги. Також варто зазначити, що кількість комплексів ППО в Криму продовжує зменшуватися, що робить міст ще більш уразливим", - вказує "Атеш" у своєму звіті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск пояснив, чому відмовився ввімкнути інтернет в Криму для української армії.

Також "Коментарі" писали, що в українському шкільному підручнику опублікували карту України без Криму.