Орбан зробив нові скандальні заяви про війну в Україні

Віктор Орбан вважає, що війна в Україні відбувається через прагнення українців бути частиною НАТО та ЄС.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Росія не здасться у війні проти України, тому для її закінчення потрібен зовнішній вплив. Угорський політик стверджує, що попри великі втрати жодна з країн не хоче миритись. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання HVG.

Віктор Орбан виступив перед своїми прихильниками у літньому таборі Тушваньош у Румунії. Під час своїх заяв угорський лідер розповів, що попри великі втрати на війні, ні Росія, ні Україна не хочуть йти на мир, адже обидві країни вірять, що можуть перемогти. За словами Орбана, українці вважають, що здатні на самооборону, а росіян спровокувало НАТО.

"Українці вірять у самооборону, на думку росіян, в Україні були серйозні військові розробки НАТО, і вони не хочуть бачити війська та зброю НАТО на кордоні, вони бачать спровоковану війну", - говорить Орбан та пропонує втрутитись і закінчити війну в Україні – "Вони не здадуться, це безпосередньо веде до ескалації, а мир можна принести лише ззовні".

Орбан назвав Україну сильною країною, яка нібито відкрила новий сенс свого існування. За словами угорського прем’єра через прагнення українців до Заходу, почався рух кордонів у Європі.

"Досі вони сприймали себе як зону зіткнення, а тепер виникла перспектива приналежності до Заходу, це стало новою місією, яку вони поставили, вони хочуть бути новим східним кордоном Заходу. Це привело його в активний стан, і те, що ми бачимо як агресивні дії, насправді є вимогою українців офіційно визнати свою приналежність", - сказав Орбан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чи має Віктор Орбан план закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що в Європі втратили надію на розблокування грошей на допомогу Україні через Угорщину.