Орбан пояснив відмову Путіна зупинити війну

Глава угорського уряду наголосив, що Путін відмовився від перемир'я в Україні, тому що він не може програти

Російський диктатор Володимир Путін відкинув пропозицію про перемир'я в Україні, адже вважає, що цим моментом точно скористається українська армія. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "BILD" заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Свої аргументи прем'єр озвучив за підсумками переговорів із російським диктатором та українським президентом Володимиром Зеленським.

Більше того, Віктор Орбан прогнозує, що на фронті наступні 2-3 місяці стане набагато гірше. Тому що надходить дуже багато зброї, і росіяни налаштовані рішуче. Енергія конфронтації та кількість жертв стануть ще гіршими, ніж за останні сім місяців. Хоча вони й так були жахливими й раніше.

"Те, що буде попереду, набагато гірше, ніж ми думаємо. Обидві сторони вкладають у це великі зусилля. Навіть українці стали оптимістичнішими, бо отримали багато якісної зброї. Тож головний аргумент – це людські жертви. Це найважливіша моральна мотивація. Але водночас є інтереси Європи. Тому що те, що відбувається, дуже погано для нас", - зазначив Віктор Орбан.

Глава угорського уряду не відмовився від тієї позиції, що саме Кремль розпочав війну. При цьому він заявив, що у Путіна "є чітке уявлення про те, що відбуватиметься і як Росія переможе".

"Путін не може програти, це дуже логічно. Якщо дивитися на солдатів, зброю та технології, які використовують у війні, то перемогти Росію - таку думку важко навіть уявити. Імовірність того, чи можна взагалі перемогти Росію, неможливо прорахувати", - заявив Віктор Орбан.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Орбан подався до Китаю домовлятися про мир: що попросив у Сі Цзіньпіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – який хитрий план з'явився у Орбана: про що свідчать візити до Києва та Москви. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.