Операція на Курщині: посол у Литві натякнув, що тепер буде з російськими територіями

Петро Бешта вважає, що Україні не потрібні російські території, операція у Курську – оборонна

Україна не прагне захоплення російських територій. Операція ЗСУ у Курській області має оборонно-превентивний характер і спрямована на відволікання Росії від запланованих атак у Сумській області. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив посол України в Литві Петро Бешта, повідомляє "Delfi".

"Це оборонна, превентивна операція. Україні не потрібні жодні території зарубіжних країн. Ми займаємося законною обороною на основі Статуту ООН. Сумська область була серед запланованих атак Росії з початку війни", - зазначив Петро Бешта.

За його словами, Росія почала відволікати українські сили від Донбасу, атакуючи Харків та плануючи подальші удари у цьому регіоні.

Посол наголосив, що українським силам довелося діяти швидко, щоб запобігти такому сценарію.

Бешта також зазначив, що конкретних цілей операції в Курській області не розголошуються.

"Було б не дуже гарною ідеєю розповідати про бажані результати військової операції. Секрет успіху всіх військових операцій – це елемент несподіванки", – додав він.

Посол підкреслив, що стратегія перемоги виходить за рамки лінії фронту, маючи на увазі необхідність завдання ударів по Росії на її власній території.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "прорив" у Курській області триває вже понад тиждень. Площа бойових дій продовжує розширюватись. За офіційною інформацією, озвученою головкомом ЗСУ Олександром Сирським, майже тисяча квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ просуваються далі, незважаючи на недавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінії фронту. Зокрема, на думку ISW, з'явилася нова точка проникнення до західної частини російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень цієї операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.