Олег Жданов абсолютно не компетена людина, людина-фейк - Тарас Чмут

Тарас Чмут висловився про військового аналітика Олега Жданова

Голова фонду для допомоги українській армії "Повернись живим" та військовий аналітик Тарас Чмут висловився про відомого відеоблогера Олега Жданова. Такі заяви прозвучали в ефірі "24 Каналу".

Під час чергового ефіру журналіста Фаріда Шарафмала на "24 Каналі" з Тарасом Чмутом, український ведучий поставив питання про російські літаки. Він розповів, що літаки Російської Федерації періодично бомбардують українські території навіть не перетинаючи кордон. І озвучив заяву без вказування прізвища, але повідомив, що вона прозвучала з уст військового експерта, який доволі відомий в Україні.

За словами журналіста заява звучала так, що літаки збивати можна, але наразі просто відсутнє політичне рішення. І запитав, як українським силам збивати літаки, які навіть не перетинають кордон, а запускають ракети з відстані у сотні кілометрів?

На що Тарас Чмут різко відреагував і розкрив ім’я автора цієї провокативної заяви.

Олег Жданов абсолютно не компетентна людина в тих питаннях, в які його притягують журналісти на ефіри. Це людина-фейк, яка не має ніяких ні знань, ні досвіду, ні компетенції, - заявив Чмут.

Далі, голова фонду "Повернись живим" відповів на можливість української армії збивати російські літаки. Він заявив, що ракети класу "повітря-повітря" Р-27, які має ЗСУ на озброєні, мають здатність польоту 70 км. А самі винищувачі, що будуть нести ракети мають вилетіти фактично на територію РФ, де розміщені системи ППО.

І в кінці додав, що у нас немає авіації, яка може знищувати цілі в односторонньому порядку.

Таймкод 33:15.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що за словами британського аналітика ЗСУ може взяти в оточення 20 тис. російських військових.