Окупанти вперше вдарили КАБами по Запоріжжя: багато поранених, серед них діти (ОНОВЛЕНО)

Авіабомби влучили по житловій забудові у місті

13 людей отримали поранення внаслідок російських атак по Запоріжжю: 7 жінок, 5 чоловіків та 15-річний хлопець. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, інформує портал "Коментарі".

За даними ДСНС України, 22 вересня близько 23 години ворог здійснив авіаудари по обласному центру.

Рятувальники провели евакуацію жителів пошкоджених багатоквартирних будинків. Одну жінку деблокували із власної квартири.

Вогнеборці ліквідували загоряння автомобіля та балкону однієї із квартир на загальній площі 10 кв.м. Проводились аварійні роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до квартир.

Всього на ліквідацію від ГУ ДСНС залучалося 47 рятувальників та 10 одиниць техніки.

На місцях працювали поліцейські, вибухотехніки, волонтери Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України та інші профільні служби міста.

За даними Нацполіції, в період з 22:19 до 23:04 окупаційна армія рф завдала 7 ударів (попередньо - КАБами) по території обласного центру та району. Ворожі боєприпаси влучили по об’єктах цивільної інфраструктури.

Станом на 7:00 відомо про пошкодження 13 житлових будинків, двох навчальних закладів, п'яти транспортних засобів.

ОНОВЛЕНО: Іван Федоров о 8:14: 16 людей постраждали внаслідок атаки росіян по середмістю Запоріжжя. Четверо з них - госпіталізовані. Така уточнена інформація на цей час. У лікарні в стані середньої тяжкості знаходяться чотири жінки. Інші постраждалі лікуються вдома.

Пошкоджені 13 багатоповерхівок, навчальні заклади, приватне майно, автівки, гаражі та приватні будинки.

Ворог атакував вночі – наніс щонайменше сім авіаційних ударів по Запоріжжю та Запорізькому району.

Наразі на місцях влучань продовжують роботу рятувальники, комунальні служби та волонтери. Розгорнуті Пункти Незламності, де всі, хто потребує можуть отримати інформацію і допомогу.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

До Маріуполя привезли біженців з російської Курської області. Їх заселяють у будинки маріупольців. Про це повідомили у Маріупольській міській раді, інформує портал "Коментарі".

Окупанти вирішили розмістити у захопленому місті біженців з міста Суджа. Росіян розмістили у "націоналізованих" будинках, тобто у тих, які загарбники відібрали у маріупольців, які покинули місто.

"Активісти та партія "єдіная росія" доправили гуманітарну допомогу біженцям: речі, комплекти постільної білизни, взуття, посуд. До маріупольців окупанти ставляться по іншому. Під час блокади вони нищили місто й вбили понад 22 тисяч мирних жителів, а тепер тисячі містян залишаються без житла, на вулиці. Їм окупанти ніяк не допомагають. Так виглядає справжнє відношення загарбників до місцевого населення", – наголошують у міській раді.