Окупанти вивели на чергування ракетний комплекс, здатний нести ядерну зброю

Розрахунки комплексів "Ярс" вийшли на патрулювання у Новосибірську

Ракетний комплекс стратегічного значення "Ярс", що здатний нести ядерну зброю, було виведено окупантами на бойове чергування в Новосибірську. Про це повідомляють у російських пропагандистських ЗМІ, інформує портал "Коментарі".

Ворог заявляє, що "Ярс" може вражати цілі на дальності до 11 тис. км.

Вибухова потужність еквівалентна мільйону тонн. Жодна система ПРО не здатна її збити, а заряд "Ярсу" може повністю знищити невелике місто

Як повідомило Міноборони РФ, російські ракетники на пускових установках рухомих ґрунтових ракетних комплексів "Ярс" у рамках навчань вийшли на бойове патрулювання у Новосибірському ракетному з'єднанні.

"У Новосибірському ракетному з'єднанні на маршрути бойового патрулювання виведено автономні пускові установки ПГРК "Ярс". Стратегічні ракетники відпрацьовують завдання та вступні, у тому числі щодо вчинення інтенсивних маневрених дій на маршрутах бойового патрулювання в рамках несення бойового чергування", - йдеться у повідомленні.

Розрахунки "Ярсів" здійснюють марші довжиною до 100 кілометрів, проводять заходи щодо інженерного обладнання польових позицій, організації маскування та бойової охорони. Військовослужбовці також відпрацюють протидію диверсійно-розвідувальним групам.

Планові заходи бойової підготовки дозволяють перевірити готовність особового складу, а також озброєння та військової техніки до тривалого несення чергування у польових умовах, пояснили в окупаційному відомстві.

Читайте також: На Київщині фермер виявив вбивчу знахідку у полі

На Київщині, в Бориспільському районі, фермер виявив залишки ракети С-300 під час роботи на полі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

На місце події прибули сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України, які підтвердили, що це безпечні залишки зенітно-ракетної системи.