Окупанти відвоювали позиції у Курській області: на кордоні діють чеченці

Ворог відвоював деякі населені пункти, куди раніше зайшли українські Сили оборони

Російські війська нещодавно просунулися в межах головного українського виступу в Курській області та продовжили бойові дії у цьому районі 19 жовтня. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), інформує портал "Коментарі".

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Російської Конопельки (на схід від Суджі). Пропагандистські військкори заявили, що підрозділи російської 106-ї повітряно-десантної (ВДВ) дивізії захопили і очистили Любимівку (на південний схід від Коренево) і що російські війська захопили Леонідово (на південний схід від Коренево) і просуваються до Малої Локни (обидва на південний схід від Коренево). Блогери також заявили, що російські війська просунулися в районі Мартинівки (на північний схід від Суджі) і захопили більшу частину та частково оточили Плехово (на південний схід від Суджі).

Російські джерела стверджують, що 19 жовтня українські сили провели контратаки на головному українському виступі Курської області. Пропагандистські джерела, включаючи міноборони росії, стверджують, що українські сили контратакували в районі Леонідово, Любимівки та Зеленого Шляху (на південний схід від Коренево).

Ворожі військкори 19 жовтня заявили, що російські війська відбили обмежені атаки українців через міжнародний кордон у районі Вольфіно та Теткіно у Глушківському районі (на захід від головного українського виступу в Курській області). Повідомляється, що підрозділи російського 1434-го Ахматівського полку "Чечня" продовжують діяти у Глушківському районі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог значно просунувся на Донбасі: карта DeepState