Окупанти перерізають логістичні шляхи: ключове місто опинилось під загрозою оточення

Протягом останнього часу суттєво погіршилася ситуація на Вугледарському напрямку

Останніми днями ситуація на Вугледарському напрямку суттєво погіршилася, про це повідомляє моніторинговий проект DeepState. Аналітики вважають, що через відмову від ротації 72-ї ОМБр командування змушене було залучити резерви із сил територіальної оборони.

"Підрозділи тероборони не змогли стримати ворога, що змусило штурмовий батальйон, присутній у районі, розширити свої оборонні рубежі", - сказано у повідомленні.

Окрім того, у DeepState підкреслили, що оборона 58-ї ОМПБр у Пречистівці також послабилася, через що українські війська були змушені відійти на нові, кращі позиції. Такій дії, відзначають аналітики, дали російським окупантам можливість обійти правий фланг українських сил біля Вугледара.

"Російські сили на БМП почали прориватися через бойові порядки вище Пречистівки в напрямку Богоявленки, що загрожує перекриттям логістичних шляхів до Вугледара", - сказано у повідомленні.

При цьому аналітики підкреслюють, що російські окупанти активізували спроби оточити місто, перерізаючи шляхи постачання та посилюючи тиск на українські сили. А це, вказують у DeepState, ускладнює оборону Вугледара.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на вугледарському напрямку ситуація близиться до критичної. За словами експертів, після захоплення більшої частини території шахти "Південнодонбаська №3", ворог очікувано намагається обійти наші подальші позиції загальним вектором на Богоявленку. При цьому у напрямку Золотої Ниви також тривають важкі бої, ворог не цурається ходити в механізовані штурми, які називають банзай-атаками, за якими слідують мʼясні хвилі. Експерти відзначають, що на жаль, рано чи пізно окупант, скоріш за все, зможе дістатися як Богоявленки, так і Новоукраїнки з Шахтарським, після чого доля Вугледара фактично буде вирішена.