Окупанти на одному з напрямків задіюють строковиків: до чого це може призвести

Таке рішення вимушене – через велику кількість втрат

На Харківському напрямку російсько-окупаційні війська почали задіювати строковиків. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" полковник Віталій Саранцев, інформує портал "Коментарі".

За його словами, це може свідчити про брак кадрових військових у підрозділах рф, через що військове командування вимушене використовувати менш досвідчених солдатів для виконання бойових завдань.

"Значні втрати, які противник поніс на Харківському напрямку, а це понад десять тисяч осіб тільки в нашій операційній зоні за чотири місяці, змусили росію шукати додаткові ресурси для продовження війни. російське законодавство не забороняє залучати солдатів строкової служби для бойових дій після проходження ними чотирьох місяців служби, тому можна прогнозувати їхню появу і на інших напрямках", - зазначив Віталій Саранцев.

Він додав, російська пропаганда вже підігріла суспільство до такого розвитку подій, перевірила його реакцію, яка прогнозовано виявилася нульовою, тому слід очікувати наступних кроків, зокрема, початку масштабної мобілізаційної кампанії у росії.

Віталій Саранцев підкреслив, що українські військові продовжують утримувати оборону на Харківському напрямку та інших напрямках і готові до відбиття нових атак противника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти вдарили Іскандерами по місцю збору Сил Оборони – DeepState

Трагічні кадри удару Іскандерами по місцю збору або шикування на відкритій місцевості Сил Оборони біля Бездрика на Сумщині опублікували аналітики проєкту DeepState, інформує портал "Коментарі".

Зазначається, що відео було опубліковане 4 вересня на багатьох пропагандистських ресурсах, де видно момент удару Іскандерами по скупченню наших бійців на відкритій місцевості.

"Тільки зараз нам стало відомо про деталі даної трагедії. Озвучувати підрозділ та кількість втрат ми не будемо, але подібне не повинно повторюватися. Тому до уваги всім військовослужбовцям, в тому числі прибувшим з НЦ, що подібні збори не повинні відбуватися. Бездрик знаходиться у 33 км від ДКУ і виявилося, що це ніяк не безпечне місце для подібного", – зазначили у DeepState.