Окупанти можуть зупинити наступ на Бахмут: скільки елітних військ РФ перемололи ЗСУ

У ворога все ще залишилися сили та засоби для наступальних дій

ЗСУ продовжують тримати оборону, готуючись до контрнаступу та перемелюючи найбільш боєздатні підрозділи супротивника. Який відсоток елітних військ армії РФ вдалося знищити ЗСУ протягом останніх місяців? Чи можуть зростаючі втрати росіян і чутки про контрнаступ ЗСУ змусити Росію припинити свій наступ? "Коментарі" зібрали думки експертів, розібравшись у ситуації.

Наші захисники перемололи 70-80% особового складу росіян

Генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що особовий склад елітних військ армії РФ на 70-80% знищено ЗСУ.

"Сьогодні ми можемо говорити про те, що ми дуже послабили основні професійні сили та засоби армії РФ. Я не можу сказати, що знищили, але послабили точно. ВСУ знищують від 500 до 1100 окупантів щодня. А протягом двох місяців це вже знищення до 6 бригад. Проте бригад спеціального призначення. Фактично, ми говоримо про елітні підрозділи армії РФ. Їх практично сьогодні вже немає", - зазначив Маломуж.

На його думку, поки що рано говорити, що росіяни повністю вичерпали свої резерви і втратили всі ресурси. Вони можуть продовжувати наступальні операції.

"Особистий склад елітних військ армії РФ на 70-80% знищено. Однак противника ніколи не потрібно недооцінювати. Росіяни ще мають сили та кошти. Тому ми враховуємо не лише пріоритетні напрямки, які для себе визначили росіяни. Ми залучатимемо всі кошти в усіх напрямках". , щоби звільнити всю нашу територію", – додав Маломуж.

Росіяни можуть залишити Бахмутський напрямок та Кремінну

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі "24 каналу" заявив, що російські окупанти можуть відступати на деяких ділянках фронту, оскільки бачитимуть безперспективність результатів. Ворог також може припинити проведення наступальних дій у Бахмуті.

Експерт зазначив, що окупанти вперлися в укріпрайон українських захисників у районі Авдіївки Донецької області. Продовжувати там просування ворогові немає військової потреби.

"Це тому, що їм не вдалося і не вдасться оточити Авдіївку. Для цього ми й тримали місто – Авдіївський гарнізон зав'язаний на прилеглі підходи до міста", – пояснив полковник запасу ЗСУ.

Експерт припускає, що росіяни можуть застосовувати авіацію та артилерію, щоб знищити Авдіївку, як це було зроблено у Бахмуті. Однак це залежить від того, чи будуть у ворога сили. Світан прогнозує, що вже найближчим часом ворог переходитиме до оборони на Херсонському, Запорізькому напрямках та частині Донецького напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.