Окупанти масово обстріляли Донеччину: є загиблі та поранені

Через масові удари по Донеччині гинуть мешканці, що не евакуювалися

Сьогодні вночі місто Торецьк на Донеччині потрапило під артилерійський обстріл, один зі снарядів влучив у будинок. На місці загинули 75-річний чоловік і 50-річна жінка. Також двоє людей зазнали поранень.

Про це повідомив начальник Донецької ОВа Вадим Філашкін, інформує портал "Коментарі".

"Торецьк залишається однією з найгарячіших точок на Донеччині. Закликаю всіх жителів міста: евакуюйтесь! Це може врятувати вам життя!" – наголосив голова ДонОВА.

Він також повідомив, що внаслідок обстрілу Часового Яру також є жертви: 1 людина загинула і 3 поранені у Часовоярській громаді.

"Часів Яр перебуває під постійним обстрілами, росіяни намагаються зрівняти місто з землею. Щодня люди, які досі залишаються у місті та громаді, наражають себе на смертельну небезпеку. Сьогодні це знову призвело до жертв", – зазначив Філашкін та теж закликав усіх містян виїжджати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У двох областях оголосили примусову евакуацію

Через безпекову ситуацію з деяких населених пунктів Харківщини та Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей з їхніми родинами

Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 269 дітей з їхніми родинами із 29 населених пунктів Куп’янського району Харківської області.

Також йдеться про три населені пункти Волноваського району Донецької області. Для отримання консультації необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації та гуманітарної допомоги за номером: 0 800 408 911.

У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо. Варто зауважити, що евакуація здійснюється безкоштовно. Про бажання виїхати також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.