Офіцер ЗСУ розповів, які заяви політиків шкодять мобілізації

У ЗСУ вважають, що посадовці не повинні розповідати, скільки людей необхідно мобілізувати

Озвучення політиками і посадовцями кількості новобранців, яку необхідно призвати до лав української армії, шкодить мобілізації, переконаний майор ЗСУ Максим Жорін.

"Потрібно припинити гратися цифрами в контексті мобілізації. 500 тисяч, 300 тисяч - будь-яка цифра, яку хтось називає, не відповідає і не буде ніколи відповідати дійсності. Єдине, що це дає - інформаційну напругу і шкоду процесу мобілізації", - наголосив Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ зазначив, що армії постійно потрібні люди через втрати, необхідність дати можливість відпочити військовим, дії противника та інші фактори.

"Неможливо одночасно призвати 500 тисяч. Водночас ці 500 тисяч не вирішать питання мобілізації раз і назавжди. І тим більше війну не виграють одразу. Питання не в кількості, а в побудові адекватної системи постійного призову, ротації та підготовці до служби", - додав майор ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Збройні сили України налічують понад 1 мільйон військовослужбовців, однак у реальних бойових діях беруть участь лише 200-300 тисяч осіб. "Одне з ключових завдань Сирського — провести аудит, щоби з'ясувати, де, хто і як перебуває. І після цього сказати, яка ще додаткова кількість військових потрібна", — розповів Михайло Подоляк.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники продовжують відкривати мілітаристські табори для підготовки дітей до військових дій. Гауляйтери анонсували створення клубу “Воїн” на окупованій території Запорізької області. Клуб планують відкрити на базі дитячого оздоровчого табору "Іскра". Зазначається, що в клубі підлітків будуть навчати вогневій та інженерній підготовці. У такий спосіб українських дітей готуватимуть до служби в армії РФ.