Одесу захистив від російських ракет український комплекс "Грім":подробиці

Українські військові у війні з ворогом успішно застосовують власний ракетний комплекс, який має назву «Грім»

Українські військові у війні з ворогом успішно застосовують власний оперативно-тактичний ракетний комплекс на базі твердопаливної балістичної ракети, який має назву "Грім" .

В місті Одеса недільного вихідного дня. 26 червня, було неспокійно, тричі лунала повітряна тривога та було зафіксовано потужний вибух.

Як повідомляють представники ОК "Південь" підрозділи ППО тут не застосовувались, з ворожими ракетами дав раду український оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім".

"Підрозділи ППО в Одесі не застосовувалися, "Грім" впорався самостійно", - розповіли, як відбивали ворожі удари в ОК "Південь".

До слова, "Грім" - вітчизняний оперативно-тактичний ракетний комплекс, що діє на базі твердопаливної балістичної ракети, його розробили фахівці КБ "Південне". Він розроблений з 2013 року , використовуючи базу попередніх розробок з проєктів "Борисфен" та "Сапсан". Радіус дії "Грому" становить 280 км, озвучено можливості створення версії з радіусом дії до 500 км. Український "Грім" призначено для створення захисту неядерного стримування ворога.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Відповімо за Київ "кремлівським дурікам", вдаримо по командним пунктам- Арестович.За словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, військовослужбовці Збройних сил України готують відповідь на недільний ракетний удар рф по місту Києву. Про це він посадовець інформує за посередництвом свого Телеграм-каналу. Представник Офісу президента зазначив, що українські військові оберуть іншу мішень для удару у відповідь, це не будуть мирні люди. "Кремлівські дуріки думають, що ми зламаємося. А ми відповімо. Тільки не по мирних, як ви. По командних пунктах" .