"Обміняти" Херсон на Донбас: експерт розповів, із чим Кремль збирається на переговори

Він зазначив, що те, що окупанти залишилися на правому березі – це суто політичне рішення верхівки влади РФ

З кожним днем перебування російських загарбників на правому березі Дніпра в Херсонській області стає дедалі нестерпнішим. Проте з Кремля не надходив наказ про відступ. Російські війська залишаються на своїх позиціях, щоб набити ціну перед можливими майбутніми переговорами. Кремлівська верхівка може запропонувати обміняти цю територію на Донбас. Як передає портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "FreeДом" висловив військовий експерт Роман Світан.

Експерт зазначив, що те, що відбувається, показує, як політика втручається у війну. Якщо дивитися на ситуацію з військової точки зору, то росіянам було б раціональніше після того, як вони відмовилися від ідеї йти далі в наступ на Одесу, Придністров'я, відійти на лівий берег, де стати в глуху оборону. А те, що росіяни залишаються на правому березі, може означати, що Москвою поставлене завдання – якнайдовше постаратися втриматися на захоплених територіях, щоб мати більш переконливі позиції на переговорах, які мають відбутися.

"Будь-який військовий від полковника і вище скаже, що на правому березі російським військам утриматися неможливо", - зазначив експерт.

Він додав, що це також пояснює, чому росіяни не роблять жодних тактичних дій для того, щоб посилити оборону на правому березі, вони розуміють, що це не дасть жодного результату.

Світан упевнений, що так показушні "референдуми" та все, що окупанти зараз організовують на правому березі Дніпра, лише спосіб "набити ціну" для майбутніх територіальних обмінних процесів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - переговори між Україною та РФ: чому про це знову почали говорити, коли вони можуть відбутися.