Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обіцяного NASAMS не буде: чому Канада зволікає з передачею зброї Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцяного NASAMS не буде: чому Канада зволікає з передачею зброї Україні

Канада не може передати обіцяний NASAMS Україні, оскільки їй не вистачає коштів від Штатів

11 березня 2024, 09:02 comments1007
Поділіться публікацією:

Канада досі не передала Україні обіцяного зенітного ракетного комплексу NASAMS, оскільки їй не вистачає коштів від Сполучених Штатів. Угода знаходиться у підвішеному стані. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Edmonton Journal".

Обіцяного NASAMS не буде: чому Канада зволікає з передачею зброї Україні

ЗРК NASAMS. Фото: із відкритих джерел

Міністр національної оборони Білл Блер під час візиту до Едмонтона цього тижня заявив, що пов'язана з NASAMS для України проблема закладена на державному рівні. Торік Канада виділила кошти на закупівлю системи за контрактом із США. Але коаліційна закупівля все ще перебуває у підвішеному стані.

Блер зазначив, що американці мають забезпечити фінансування, щоб завершити контракти. За його словами, без угоди на купівлю знадобилися б роки на звичайний процес закупівлі.

"Ми намагалися прискорити цей процес. На жаль, американці зіштовхнулися із деякими проблемами у власному фінансуванні, — констатував Блер.

Він додав, що всі сторони розуміють важливість цього проекту та "сильне відчуття терміновості".

NASAMS — це норвезький пересувний зенітно-ракетний комплекс, здатний випустити 72 ракети за 12 секунд. Його застосовують для збивання літаків, вертольотів та крилатих ракет у радіусі до 40 кілометрів. ЗРК розроблено норвезькою компанією Norwegian Kongsberg та американською Raytheon.

У січні 2023 року Канада заявила про намір купити у США NASAMS та передати його Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США минулого тижня відбувся "супервівторок", який остаточно визначив чинного президента-демократа Джо Байдена і його попередника-республіканця Дональда Трампа як основних кандидатів від своїх партій у передвиборних перегонах, що розгортаються. З чим залишається невизначеність – то це із виділенням допомоги Україні, яку продовжують гальмувати у Палаті представників. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" внутрішньополітичні події у США та те, що важливо розуміти Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини