Нова армія РФ може з'явитися за 2 тижні: чи буде наступ на велике українське місто

Інтенсивні обстріли Харківщини можуть свідчити проте, що російські окупанти готуються до наступу

Російські загарбники можливо підуть в новий наступ. Багато експертів не виключають просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можливо вказують на підготовку окупантів. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий аналітик, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

"Наскільки мені відомо, на півночі Харківської області вже мало хто проживає. Втім, евакуація звідти дійсно може свідчити про те, що Росія готує ще одну спробу атаки на Харків. В експертному середовищі є різні думки щодо того, чи вдасться росіянам її здійснити. Серед західних фахівців існує думка, що Харків може бути одним із імовірних напрямків наступу", - зазначив експерт.

Аналітик додає, що для наступу на Харків РФ потрібне ударне угруповання, чисельністю не менше 100 тисяч окупантів. Такого угруповання там нема і для його створення агресору потрібно багато часу.

При цьому, в Росії готуються до масштабної мобілізації. На багатьох підприємствах вже формують людей у резерв. Використавши цей спосіб, загарбник збере 200-тисячну армію і відправить в Україну всього за два тижні, наголосив колишній військовий.

"І щоб мобілізувати, наприклад, 200-тисячну армію, потрібно не більше тижня. Залізничним транспортом таке угруповання можна перекинути на тисячу кілометрів. Усе залежить від роботи залізниць, але переміщення можна здійснити і за тиждень. Якщо росіяни почнуть щось робити, через два тижні можна буде побачити їхні рухи", - продовжив Михайло Притула.

Експерт все ж не вірить, що російська армія піде в наступ на Харків.

"Серед експертів є припущення щодо наступу Росії на Харків, більшість із них дотримується точки зору, згідно з якою росіяни наступатимуть на східному фронті, де в них краща логістика, ніж на півночі від Харкова. Проблема не в переміщенні умовного 200-тисячного контингенту, а в наявності логістичного шляху для реалізації цього завдання. За умови існування маршрутів без різниці, куди перекидати війська - під Мозир, на захід від Києва, чи під Харків", - сказав полковник.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кремль обрав нові цілі, а Харків буде відволікаючим ударом