Німеччина прийняла рішення по танках Leopard 1 для України

Окрім танків Leopard 2, уряд Німеччини погодився постачати в Україну і танки Leopard 1.

Уряд Німеччини погодився відправити в Україну танки Leopard 1 зі своїх запасів та веде переговори про викуп 15 танків Gepard для передачі їх Києву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Sueddeutsche Zeitung.

Союзники погодились відправити танки до України. Це важливе рішення, особливо з тієї точки зору, що Німеччина погодилась постачати сама і надала іншим країнам дозвіл на відправку танків Leopard 2 до України.

Тепер уряд Німеччини погодився, що окрім другої моделі, до України може потрапити і Leopard 1. Цю інформацію підтвердив речник уряду Штеффен Хебештрайт, проте не надав жодних подробиць. Sueddeutsche Zeitung стверджує, що поставки танків Leopard 1 можуть відбутись в будь-який час, але для них необхідний попередній огляд і ремонт.

Німецькі виробники Rheinmetall і Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft заявили, що хочуть взятись за ремонт танків, які поїдуть в Україну, якщо Київ оплатить вартість послуг.

Проте існує проблема з боєприпасами для Leopard 1. Берлін шукає можливості знайти їх по всьому світу, зокрема звернулись до уряду Бразилії за 105-мм боєприпасами, проте президент країни заявив, що не буде постачати зброю в Україну. Тому Німеччина шукає інші альтернативи, наприклад танки Gepard, які планує викупити в Катару.

"Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це б однозначно допомогло українцям", - говорить міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Польщу, яка зробила заяву стосовно винищувачів для України.

Також "Коментарі" писали про дипломатичний скандал між США та Угорщиною.