Нідерланди зробили пропозицію союзникам щодо допомоги Україні: це може змінити хід війни

Нідерланди пропонують союзникам спільне постачання Patriot для України

Нідерланди виступили за спільне постачання систем ППО Patriot для України та закликали інші європейські країни зробити свій внесок. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міноборони країни.

Уряд Нідерландів пропонує швидко зібрати систему протиповітряної оборони Patriot у тісній співпраці з кількома партнерами та поставити її до України. Зокрема, Нідерланди нададуть основні компоненти та деталі зі своїх запасів та запрошують союзників також це зробити.

Нідерланди визначили, які країни можуть запропонувати додаткові деталі та боєприпаси для "Петріота". Міністр оборони Кайса Оллонгрен закликала їх надати із своїх наявних запасів, як це вирішили зробити Нідерланди.

"Ми ведемо переговори з партнерами щодо комплектації системи Patriot, включаючи навчання українських екіпажів. З нашою пропозицією і консультаціями з країнами-партнерами, які надають кілька ключових частин і боєприпасів, ми можемо надати Україні принаймні одну повністю готову до експлуатації систему у стислі терміни", - заявила Кайса Оллонгрен.

Як додали в уряді, систем Patriot не вистачає, але Україна веде боротьбу за Європу, і зараз її боєздатність, виробництво електроенергії та життєво важлива інфраструктура перебувають під щоденними атаками.

"Генеральний секретар НАТО нещодавно сказав, що ми, як країни НАТО, можемо тимчасово опуститися нижче цільових показників Альянсу. Отже, простір для творчості є. Промислові постачальники пообіцяли прискорити виробництво і постачання систем на заміну. Ми на це розраховуємо", - висловилася Оллонгрен.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Румунія вже не хоче давати Україні ЗРК Patriot: у чому причина.