Нічна атака дронів-камікадзе: у ЗСУ розповіли, як спрацювала ППО

Росія запустила вночі сім дронів-камікадзе Shahed, усі вони були збиті над територією Донецької та Дніпропетровської областей

Ворог продовжує нічний терор українців, влаштовуючи нові атаки з використанням ракет і дронів. Так, 6 травня російські окупанти зробили чергову спробу атакувати Україну дронами-камікадзе типу "Shahed". Ворог запустив сім цілей із району Азовського моря. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, всі ворожі БПЛА були збиті над територією Донецької та Дніпропетровської областей.

"Повітряне командування "Схід" відпрацювало. Сьогодні маємо 100% реалізацію збитих "Шахедів", - сказав Ігнат.

Він також додав, що російські загарбники застосовували системи С-300, ракети яких летять балістичною траєкторією.

"Проти них потрібне озброєння, яке у нас уже починає з'являтися. Але проти С-300 найкращий прийом – це знищити їх на землі, звідки їх запускають. У принципі їх можна дістати, не так далеко вони є", - додав Юрій Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі розмов, що йдуть місяць, про майбутній контрнаступ ЗСУ, почастішали атаки дронів – як по території України, так і по території Росії, а також тимчасово окупованого Криму. Незважаючи на те, що ЗСУ знищують близько 80% дронів, що запускаються росіянами, атаки, з підключенням ракет, продовжуються. А на території РФ все частіше горять паливні склади, які, за даними британської розвідки, дуже вразливі для безпілотників. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" війну ракет, дронів та ППО , яка є частиною спільної російсько-української війни.