Несподівана допомога: як російські строковики допомагають знищувати кадирівців

Строковики з Курської області допомагають ЗСУ знаходити кадирівців, щоб безпечно потрапити в український полон.

Місцеві жителі Курщини та дислоковані там солдати строкової служби охоче видають координати кадирівців. Причиною цього стало не лише бажання зберегти життя та здатись у полон, а також спосіб помститись бойовикам Рамзана Кадирова.

Засновник OSINT-спільноти InformNapalm Романа Бурко розповів, як росіяни здають координати кадирівців у Курській області. За його словами, жителі Курщини мають неприязнь до кадирівців, які знущались з цивільного населення з моменту, коли чеченські бойовики прибули в їх регіон. Бурко наголошує, що їх спільнота отримала "десятки" повідомлень від жителів Курської області, які опинились в зоні бойових дій.

"Ми дякуємо мешканцям Курщини, які ризикуючи своїм життям передають дані про кадирівців і допомагають ЗСУ визволяти Курщину від кремлівської окупації", - пише Бурко.

Спільнота InformNapalm поділилась випадком, яких їх шокував найбільше. Російський строковик допоміг виявити одразу 5 бойовиків з підрозділу "Ахмат-Росія" в обмін на те, щоб потрапити в український полон та залишитись живим.

"Первинною мотивацією рядового Антона стало навіть не бажання зберегти власне життя, а жага помститися кадирівцям за знущання, які він та його товариші по службі зазнавали від бойовиків підрозділу "Ахмат - Росія", що прибули на Курщину на початку травня. Зі слів Антона, кадирівці періодично навідувались до них у казарму, змушували строковиків виконувати дії сексуального характеру та всіляко знущались", - повідомили в OSINT-спільноті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські полонені з Курської області скаржаться на командування РФ, яке, за їх словами, кинуло строковиків "як собак на забій".

Також "Коментарі" писали, що начальника Генштабу РФ Герасимова спіймали на брехні Путіну щодо ситуації в Курській області.