"Не витримав": Лубінець розповів, що надіслав вкрай емоційне повідомлення в Росію

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова отримала від нього емоційне повідомлення.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що після російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" відправив повідомлення своїй російській колезі Тетяні Москальковій з емоційним текстом.

Під час виступу на пресконференції "Повернути означає врятувати" Дмитро Лубінець розповів про свою першу реакцію на удар по дитлікарні. За словами Лубінця, він 8 липня спілкувався з уповноваженою з прав людини РФ Тетяною Москальковою.

"Було спілкування технічного характеру щодо повернення громадян України, а після емоційна була моя реакція на події, пов’язані з обстрілом цивільної інфраструктури та загибеллю українських дітей", - сказав Лубінець.

Український омбудсмен розповів, що відправив Москальковій емоційне повідомлення, однак не буде розголошувати його зміст, щоб не вплинути на можливість повернути українців, які перебувають в російському полоні.

"Настільки чутлива тема, я не хочу, щоб це якось вплинуло на комунікацію. Я вже просто не витримав. Розумієте, у мене таке саме відношення, як у кожного з вас. Я коли побачив ці фотографії - у мене теж діти", - пояснив Лубінець.

8 липня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Російські ракети влучили по цивільних об'єктах, зокрема по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві. Після рятувальних робіт стало відомо, що через російську атаку загинуло 33 людини, з яких п'ятеро дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський емоційно висловився після ракетного удару по "Охматдиту" та заявив, що хотів би убити російського диктатора Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали, що у Чехії викликали російського посла через ракетний удар РФ по дитячій лікарні та розповіли про повідомлення, які той має надіслати до Москви.