Не треба тішити себе ілюзіями: Нідерланди озвучили невтішний прогноз щодо війни в Україні

У Нідерландах не вірять у швидке завершення війни в Україні

Той, хто в Європі вважає, що війна в Україні завершиться цього чи навіть наступного року – далекий від реальності. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "LRT TELEVISION" зробив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Міністр зазначив, що ситуація на фронті в Україні залишається дуже напруженою, і Росія зараз справді сильна.

"Я не думаю, що війна закінчиться цього року, не думаю, що вона закінчиться і наступного року. Звичайно, нам необхідно надати Україні якомога більшу військову підтримку, але нам потрібно бути реалістами, бо ситуація на полі бою дуже складна". Це означає, що ми маємо зробити більше, але ми також не маємо завищувати наші очікування", - пояснив чиновник.

Брекельманс звернув увагу, що зараз дуже важливо європейцям дивитися на довгострокову перспективу та переконатися, що об'єднана Європа налаштована і надалі продовжуватиме підтримувати Україну.

"Бо іноді люди думають, що російське вторгнення було спринтом, який перетворився на марафон, але насправді це забіг довжиною 42 км, тому ми повинні продовжувати", - підкреслив міністр оборони Нідерландів.

За його словами, кожному європейцю потрібно не втрачати оптимізм, але водночас залишатися реалістами. Адже Росія – справді потужний противник і може вести цю війну з такою інтенсивністю дуже довго.

Читайте також на порталі "Коментарі" - зі свого боку Україна зробила все можливе, щоб мобілізація набрала обертів і не було більше проблем із нестачею людських ресурсів в армії. Але західні партнери, які саме вимагали збільшення темпів мобілізації, свої обіцянки не дотрималися. ЗСУ, як і раніше, не мають достатньо кількості військової техніки та обладнання, щоб мати можливість формувати ефективні бойові підрозділи. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).