Не потрібно брехати: в у Третій штурмовій зробили заяву щодо мобілізації

Максим Жорін закликав владу не обманювати людей і не створювати марні надії для військових та для їхніх родин щодо демобілізації

Варто розуміти, що за будь-яких показників набору в армію демобілізація українських військовослужбовців поки неможлива. Як інформує портал "Коментарі", таку думку висловив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр), майор Максим Жорін.

"Моя особиста думка – немає поки що жодного рішення з питання демобілізації. Реального рішення, а не поп***іти. Навіть якщо є хороші показники з набору в армію", - зазначив військовий.

Він наголосив, насамперед необхідно говорити про розв'язання проблемних питань із нестачею особового складу, які нікуди не зникли.

"Потім про адекватну ротацію і можливості відпочинку та відновлення для бригад, які виходять із найбільш активних ділянок фронту. Тому що поки що "відпочинок" виглядає просто як перекидання на більш спокійні ділянки", - додав Максим Жорін.

Боєць закликав не обманювати людей і не створювати марні надії для військових та для їхніх родин.

"Краще говорити правду - за будь-яких показників набору демобілізація поки що неможлива", – наголосив Максим Жорін.

Зазначимо, в інтерв'ю "УП" секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко заявив, що Генштаб ЗСУ не приховує, що задоволений нинішніми темпами мобілізації в Україні. Якщо вони не зміняться до кінця літа, то до Верховної Ради можна буде вносити законопроект про демобілізацію.

Нардеп вважає, що приблизний термін готовності відповідного проекту – жовтень 2024 року, проте лише за умови збереження поточної ситуації щодо мобілізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглядає можливість передачі функцій ТЦК до цивільних органів. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник голови цього комітету, нардеп Єгор Чернєв.