"Не хочеться нікого лякати, але…": військовий розповів про тривожну ситуацію на фронті

Російська армія продовжує просуватись, нарощує темпи та наближається до великих міст.

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін закликав українське суспільство "прокинутись". За його словами, українські сили не в найкращій ситуації, особливо через відсутність ротацій та замін на фронті.

Максим Жорін в Telegram заявив, що українці звикли до новин про просування армії РФ "десь там на Сході".

"Ну рухаються - і хай рухаються собі, не так страшно. Але вони вже до Покровська дорухались, а далі інші міста. В тому числі великі міста з сотнями тисяч людей. Динаміка дуже висока, ворог лише нарощує темпи", - пише військовий.

Натомість, за словами заступник командира Третьої штурмової бригади, українські сили виснажуються через відсутність ротацій та замін. Як вказує Жорін, українцям час діяти та не чекати на швидке переможне закінчення війни в Україні.

"Українському суспільству потрібно прокинутись. Не хочеться нікого лякати, але ми зараз не в найкращому положенні. Щоб все це вивезти - треба діяти, а не чекати та мріяти. І що дуже важливо - перестати вірити в казки про миттєву перемогу й мир, який хтось за нас зробить", - підсумовує Максим Жорін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБР Олесь Маляревич заявив про готовність Росії до великих штурмів на Куп'янському напрямку.

Також "Коментарі" писали про командира батальйону безпілотників 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Сергія Варакіна, який критикує Міністерство оборони України. За словами військового, через проблеми у матеріально-технічному забезпеченні бойових підрозділів, "бійці швидко закінчаться" на війні в Україні.