Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не членство в НАТО: стало відомо, який пункт плану перемоги буде найважче реалізувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Не членство в НАТО: стало відомо, який пункт плану перемоги буде найважче реалізувати

Найважче партнерам буде організувати на території України повний комплекс неядерного стримування Росії

сьогодні, 17:39
Поділіться публікацією:

Найбільш складним пунктом у реалізації українського плану перемоги є розгортання на території України повного комплексу неядерного стримування Росії, заявив в ефірі Freedom політолог Олег Чаленко.

Не членство в НАТО: стало відомо, який пункт плану перемоги буде найважче реалізувати

Україна НАТО

За його словами, запрошення України до НАТО не є найважчим пунктом цього плану. Він підкреслив, що запрошення України в НАТО є політичним рішенням, якого можна досягти, якщо Вашингтон у найближчі місяці перегляне свою позицію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Натомість найбільш складним є питання організації на території України повного комплексу неядерного стримування Росії.

"Очевидно, що це питання потребує додаткової координації з нашими партнерами. Ми бачимо, як питання, наприклад, інструкторів на нашій території, наскільки воно викликає суперечки. Також тема доволі складна щодо парасольки ППО західних країн у координації з Україною для збиття російських ракет, “Шахедів” на нашій території. Це теж зараз складне питання. Третє, яке викликає зараз суперечки, — це момент повного зняття заборони на використання західного далекобійного озброєння по території країни-агресора”, — сказав Чаленко.

Він додав, що тривають активні переговори з цього приводу, і питання може бути обговорено на майбутніх зустрічах лідерів США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Політолог підкреслив, що є інші пункти плану перемоги, які вже опрацьовуються й реалізуються Україною протягом тривалого часу, що робить цей план збалансованим та практичним. Він також зазначив, що план перемоги можна розділити на дві частини: ті, які легше реалізувати, і більш складні, які потребують додаткових зусиль з боку міжнародної спільноти."

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Зеленський у ВР презентував план перемоги України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини