Навіщо Лавров згадав про "права російськомовних українців" під час мирних переговорів

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поскаржився, що жодна країна у мирному плані не має пункту про "права російськомовного населення"

Російська пропаганда активно поширює заяву очільника МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія нібито "ніколи не хотіла чужої землі", а напала на Україну, "щоб до людей, які є частиною "русского міра", ставилися по-людськи". На ці заяви Лаврова відреагували у Центрі протидії дезінформації (ЦПД).

Очільника МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що будь-які переговори про мир мають мати пункт про "права російськомовного населення". За його словами, Україна нібито порушує міжнародне законодавство, бо "неонацисти в Києві не представляють нікого в Криму, новоросії та на Донбасі", через що територіальна цілісність України не може бути гарантована.

Як вказують в ЦПД, Лавров вкотре озвучив типовий пропагандистський наратив РФ про "порушення прав російськомовного населення", яким Кремль з 2014 року виправдовує агресію проти України. Щодо заяви про нібито непредставленість інтересів окремих регіонів України у владі, у ЦП наголосили, що це чергова російська дезінформація, адже чинна українська влада була обрана на виборах, демократичність яких визнав увесь світ, зокрема і Росія.

"Подібними заявами в Москві намагаються імітувати бажання миру. Насправді ж усе, чого прагнуть у Кремлі – це продовжувати війну, від якої гине і потерпає те саме "російськомовне населення", яке буцімто захищають у Кремлі", - наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лавров пригрозив США через нову зброю, яку може отримати Україна.

Також "Коментарі" писали про те, чи можливі мирні переговори України та Росії і які для цього повинні бути умови.