Навчання українських пілотів на F-16 знову може бути відкладено: в чому причина

Як повідомляють ЗМІ, США досі не дали добро на навчання українських пілотів літаками F-16

США досі не дали добро на навчання українських пілотів літаками F-16. Хоча це питання мало бути вирішено набагато раніше. Відтак, країни-партнери України, які зголосилися навчати українських пілотів на західних літаках досі в очікуванні. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Видання зазначає, саме тому 11 країн, які готові розпочати тренування, поки що не можуть цього зробити. Щоб навчання розпочалося, Держдеп повинен підписати запит на передачу посібників з експлуатації, авіасимуляторів та інших матеріалів, пов'язаних із літаками. Як заявляють у Європі, запити подано до США кілька тижнів тому, але він ще на розгляді.

В матеріалі зазначається, європейські офіційні особи заявили, що сподіваються розпочати програму у серпні в Данії. Навчальний центр також буде створено у Румунії. Проте все залежить від того, як швидко надійде позитивне рішення від США.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вже котрий місяць поспіль не припиняються розмови про необхідність якнайшвидше поставити Україні західні винищувачі F-16. Чому ж за розмовами поки що нічого не відбувається? Навіть тренування українських пілотів, які мали розпочатися у липні, перенесли на серпень. Чи справді важливо Україні отримати західні літаки? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, зібравши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - для ефективного виконання поточних потреб на фронті українським захисникам потрібно близько 2-3 ескадрильї західних винищувачів F-16. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.