Наступ "у лоб": росіяни найближчим часом почнуть потужну атаку на ще одне місто на Донбасі

На Курахівському напрямку окупанти найбільш інтенсивно використовують техніку.

Російські окупанти планують розпочати активні наступальні дії на Курахівському напрямку, використовуючи значну кількість техніки та механізованих підрозділів. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю для "Еспресо".

За словами Коваленка, російські війська будуть намагатися просуватися вздовж траси Павлівка - Богоявленка з метою наближення до Курахового. Він зазначив, що це просування відбуватиметься у контексті планів охопити Курахове з півдня. Після того, як ворог наблизиться до східної частини міста, він спробує взяти його в "кільце", щоб тиснути на місто з двох напрямків: східного та південного.

Коваленко підкреслив, що саме Курахівський напрямок відзначається інтенсивним використанням російської техніки, яку окупанти намагаються зберегти на інших напрямках фронту. Наприклад, на Покровському напрямку спостерігаються переважно піхотні штурми, тоді як на Курахівському ворог не шкодує техніки. За інтенсивністю застосування техніки цей напрямок навіть перевищує Покровський і є порівняним із Вугледаром, де раніше спостерігалася активна присутність російських механізованих підрозділів.

На думку експерта, ці плани свідчать про те, що окупанти намагаються посилити тиск на оборонні рубежі Збройних сил України, зосереджуючи значні ресурси на певних ділянках фронту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ за лічені дні піде в наступ на Запоріжжі. Російські окупанти можуть розпочати активні штурмові дії на Запорізькому напрямку приблизно через тиждень. Наразі ворог проводить розвідувально-пошукові операції, щоб виявити українські оборонні лінії та вогневі позиції. Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.