Наступ росіян не може тривати вічно: у ЗСУ зробили обнадійливу заяву

Противника все ж таки не можна недооцінювати, оскільки російська армія залишається досить потужною

Наступ російських окупаційних військ на фронті не може тривати вічно. Наразі противнику не вистачає сил і засобів, щоб просуватися далі по лінії зіткнення. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"З того, що ми бачимо, противник не відмовиться вести бойові дії навіть цієї весни, оскільки продовжується формування і підрозділів, і підготовка резервів. Однак з того, що сказав Кирило Буданов, звичайно, наступ не може тривати вічно", - заявив начальник прес-служби.

Ілля Євлаш пояснив, що для проведення наступальних дій потрібно залучити велику кількість особового складу, техніки, ресурсів та грошей. Наразі те, що росіяни зібрали тут, не вистачає, щоб просуватися далі. ЗСУ зараз використовують технічну перевагу, інноваційність та нестандартний підхід до ведення бойових дій, додав Євлаш.

Однак він наголосив, що противника не можна недооцінювати, оскільки російська армія залишається достатньо потужною.

"Звичайно, ворога не можна недооцінювати. Так, ми можемо певним чином над ним сміятися, але недооцінювати не варто. Все ж таки це залишається одна з потужних армій світу, яка має на озброєння потужні БПЛА в досить великій кількості, РЕБ, великі запаси техніки, яка зберігається ще на далекому сході Росії", - зазначив речник.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна вступила у лютий із вкрай складною ситуацією на фронті. На тлі зниження нашої підтримки з боку Заходу російська окупаційна армія посилила наступальні дії. Противник тисне на Лимано-Куп'янському напрямку, продовжує масовані атаки на Донеччині. Російський диктатор Володимир Путін мріє про нові завоювання, а Україна – про різке збільшення допомоги з боку партнерів, що дозволить нам як мінімум вирівняти ситуацію. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми очікуваннями від чергового воєнного лютого.